• Betalen in 3 termijnen v.a. € 100,-
 • CBW-erkend
 • Gratis verzending v.a. € 100,-

Dressfinder

Gefeliciteerd!!! Jij gaat trouwen, wat geweldig!

Natuurlijk kan je niet wachten met de zoektocht naar ‘de trouwjurk van je dromen’.

Direct online zoeken naar leuke plaatjes en foto’s, je laten verleiden door de mooie modellen, pasvormen en soorten kant en kleur wat in jou smaak valt. Er is zoveel keuze, dus handig om gebruik te maken van onze DRESSFINDER en je alvast van wat tips en tricks te voorzien.

1 Kleur
2 Figuur
3 Merk
4 Materiaal
5 Model
6 Budget
7 Gegevens
  Bekijk hieronder een aantal voorbeelden:
 • Blush

  Cappuccino

  Off-white

  Ivoor

  Lichtroze

  Wit

Tips om jouw Trouwjurk te kiezen

Welk model trouwjurk  is geschikt voor jou figuur?

Hieronder zullen we je op weg helpen om de meest voorkomende modellen op een rijtje te zetten. Dit omdat het handig is om te weten welk model jurk past bij jouw figuur. Zo vergemakkelijkt dat jou keuze bij je zoektocht. 

De meeste voornamelijke types ( 5 stuks)   zullen we voor jou toelichten:

Belangrijk voor jou:

Wat zijn de vragen die je jezelf stelt, wat vind ik mooi wat is mijn smaak. Waar wil ik in stralen?

Waar voel ik mij het prettigst bij ? Wat wil ik absoluut niet en wat wil ik zeker wel in mijn jurk terugzien?

Bijvoorbeeld een bepaalde halslijn of juist een bepaalde stof of een kleur.

Heb je een bepaald thema voor je bruiloft ? Op welke locatie ga je trouwen?
En wat het budget voor je jurk is, is ook erg belangrijk.

Of wil je een jurk gaan huren, dat behoort ook tot de mogelijkheden. Kortom een heel lijstje.
Daarmee gaan we aan de slag en zullen jou daarmee helpen.

Zandloper figuur

Met een zandloperfiguur  heb je een smalle taille en je heupen zijn ongeveer ter breedte van je schouders. 

Bij het zandlopermodel adviseren we om de aandacht op die mooie taille te vestigen! Daarbij kan je veel modellen trouwjurken kiezen, alleen het rechte model zal je mooi staan, maar minder mooi dan de modellen met een accent op de taille. 

Modellen zoals de Fishtail (zeemeermin model) , een strapless model en ook het prinsessenmodel kun je heel goed dragen. Andere japonnen ook maar deze in het bijzonder!

Recht figuur

Een recht figuur heeft als kenmerken dat  je schouders , je taille en de heupen ongeveer gelijk zijn. 

Bij het rechte model adviseren we een trouwjurk met een A-lijn , een prinsessenjurk , ook een japon met een halter of een off- shoulder halslijn , een mooie rug met kant met racerback (gekruist tussen je schouderbladen) zal erg mooi staan. 

Wat je ook kan proberen is een trouwjurk met een langere boventop, is ook een aanrader. 

Peer figuur

Bij dit figuur heb je smalle schouders, brede heupen en volle billen met stevige bovenbenen en… een slanke taille. 

Kies bij deze vorm een bruidsjurk waarbij de top het meest de aandacht trekt door middel van kanten details , strass steentjes of parelbewerkingen. 

Wil je die heupen of billen wat smaller doen lijken dan kun je de aandacht op je bovenlichaam vestigen door een mooie kanten boventop of geheel uit pailletten of strass steentjes bij de jurk te kiezen. A-lijn jurk zeker proberen!

Omgekeerde driehoek

Bij de omgekeerde driehoek heb je een atletisch figuur met bredere schouders en een smalle taille en goed gevormde benen.

Om je sterkte punten te benadrukken zou je een smalle heuplijn , een fishtail of een trouwjurk met een lagere taille ( dropped waist) kunnen proberen. Ook een split in de jurk is leuk om te proberen!

Rond model / appel

Het appelfiguur kenmerkt zich door schouders die net zo breed zijn als de heupen en een taille die nog iets breder is. … Als jij een appeltje bent zit het meeste volume rond je buik en taille. 

Je benen daarentegen zijn je grote trots en die moet je wat ons betreft dan ook alle aandacht geven. Dus leuk met een split , of de voorkant van de japon kort en achter lang. En een paar trouwschoenen die de aandacht trekken daarbij, is dan ook zeker de moeite waard. 

Ben je Zwanger

Wat leuk gefeliciteerd! Ook als je zwanger bent kun je trouwjurken passen . 

Laat de styliste weten dat je zwanger bent, en hoeveel weken, zodat we met je mee kunnen denken. 

Ook hebben we een “pasbuik” om je toekomstige buik te laten zien in een japon. Zo krijg je er een goed beeld van . 

Ben je voller

Vele dames hebben een buikje die we weg willen werken. Onder kleding, maar ook onder je trouwjurk natuurlijk.
We kunnen veel verbergen met verschillende soorten jurken. Een jurk waarvan de taille langer doorloopt dus je torso langer maakt.
Andersom kan ook  dus je taille verhogen waaronder een wijdere rok zit en in de taille een smal glitterriempje die het mooi breekt.
Verder zijn er de corrigerende broekjes die je ook daarmee kunnen helpen, kortom opties genoeg

Ben je lang

Wij kunnen bij onze leverancier japonnen bestellen die tot 20 centimeter langer zijn dan gemiddeld. De gemiddelde trouwjurk wordt in deze tijd al langer gefabriceerd omdat de gemiddelde lengte van de dames ook langer is. 

Ook hebben we verschillende trucs om de jurk te verlengen , dat ligt eraan welk soort japon je gekozen hebt. Laat je door onze stylistes adviseren , die kunnen ook nog de coupeuse erbij halen wat de mogelijkheden zijn.

Ben je klein

Ook als je kleiner bent zijn er verschillende mogelijkheden. Je kan kiezen voor een model wat niet te wijd valt met een fijne soepel vallende stof lijk je optisch langer . Ook een V-hals creëert lengte.

Wat ook erg leuk is om te proberen is een korte trouwjurk die boven je knie valt, dat geeft jou weer lengte want je benen lijken dan langer. Schoenen met een hak helpen daar ook goed bij!

Onze Tip!

Hoe leuk het ook is, neem niet je hele vriendinnengroep mee als je trouwjurken gaat passen. Natuurlijk is het heel gezellig en ben je benieuwd naar hun meningen, toch kan het ook verwarrend zijn. Iedereen heeft namelijk een eigen mening en: hoe meer mensen, hoe meer meningen en hoe moeilijker je keuze is.
Kies daarom een select groepje mensen uit die dicht bij jou staan en waar jij je fijn bij voelt. Vraag ze van tevoren om vooral naar jouw reacties te kijken.
Ga jij stralen? Wil je de japon niet meer uitdoen? Sta jij er zelfverzekerd bij en voel je tranen al opkomen? Dan is de kans groot dat je dé perfecte trouwjurk gevonden hebt.
Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0